VPPT tęsia tarptautinio Erasmus+ projekto ,,Pozityvus jaunimo potencialas” veiklas!

 

Vilniaus pedagoginė psichologinė tarnyba 2022-2023 mokslo metais ir toliau tęsia tarptautinio Erasmus+ projekto ,,Pozityvus jaunimo potencialas” veiklas!

2022 m. rugsėjo 21-22 dienomis su programa „Lobių archipelagas“ lankėmės Vilniaus rajono Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijoje.

Programoje dalyvavo 8-9 klasių mokiniai (60 dalyvių). Paauglių tėvai ir pedagogai taip pat dalyvavo jiems skirtuose susitikimuose. Programa buvo išties gerai įvertinta.

2022 m. spalio mėn. 26-27 dienomis programą „Lobių archipelagas“ įgyvendinome jau penktoje mokykloje – Vilniaus Vladislavo Sirokomlės gimnazijoje. Programoje dalyvavo 8-9 klasių mokiniai (112 dalyvių). Mokymai vyko du pusdienius. Paaugliai juos pakankamai gerai įvertintino (4,3 iš 6), aktyviai dalyvavo visose veiklose, kėlė klausimus, ieškojo atsakymų.

Šie mokymai buvo išskirtiniai tuo, kad juos stebėjo programos „Lobių archipelagas“ autorius, Europos integruotos prevencijos instituto prezidentas (EIIP) dr. Szymon Grzelak, EIIP bendradarbė Agnieszka Grzelak ir programos instruktorius Michal Czerwinski. Lietuvos kandidatai į trenerius laikė praktinį egzaminą ir puikiai susidorojo su sertifikavimo reikalavimais. Stebėtojai aukštai įvertino trenerių teorinį pasirengimą, darnų bendradarbiavimą, bendravimą su auditorija. Tam, kad būtų gauta programos vedėjų licencija, mūsų treneriams liko dar viena užduotis – išlaikyti teorinį egzaminą. Linkime sėkmės!

Trenerių vardu norėčiau padėkoti abiejų gimnazijų moksleiviams už bendrą kelionę, jų aktyvumą, susidomėjimą, nepatogius klausimus ir grįžtamąjį ryšį. Linkime jiems atrasti didžiausius gyvenimo lobius: tikrąją laimę, ilgalaikę meilę ir draugystę, įgyvendinti savo svajones!

Džiaugiamės atrasta dar viena galimybe dirbti paauglių labui, plėsti savo kompetencijas pasinaudojant kitų šalių patirtimi. Taip pat džiugina darnus bendradarbiavimas ne tik su Vilniaus miesto, bet ir su Vilniaus rajono mokyklomis!

Projekto koordinatorė Liucyna Narkevič Skurko


 

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą