Įvyko seminaras „Psichologų, socialinių pedagogų ir ugdymo aplinkos vaidmuo mokinių netinkamo elgesio diagnozavime ir intervencijoje“

Vilniaus pedagoginė psichologinė tarnyba ir Lazdijų švietimo centras įgyvendindami Vilniaus šeimos ir vaiko gerovės plėtros 2021-2025 m. veiksmų planą 2022 m. spalio 5-7 d. organizavo mokymus Vilniaus bendrojo ugdymo įstaigų psichologams ir socialiniams pedagogams „Psichologų, socialinių pedagogų ir ugdymo aplinkos vaidmuo mokinių netinkamo elgesio diagnozavime ir intervencijoje.

Mokymus vedė med. m. dr. Tomasz Srebnicki, psichologas, kognityvinės elgesio terapijos psichoterapeutas, supervizorius, vieno didžiausių KET (CBT) psichoterapijos centro Lenkijoje bendrasavininkas – mokslininkas ir praktikas daugelį metų dirbantis su vaikais ir paaugliais.

Vilniaus ugdymo įstaigų psichologai ir socialiniai pedagogai mokėsi kaip atpažinti ir suprasti vaikų netinkamo elgesio priežastis bei pagerinti vaiko funkcionavimą ugdymo aplinkoje. Mokymų metu dalyviai turėjo galimybę praktikuotis, pateikti savo pavyzdžius ir situacijas, jas išnagrinėti, gauti atsakymus į rūpimus klausimus, susijusius su vaikų netinkamu elgesiu.

Mokymuose dalyvavę psichologai ir socialiniai pedagogai labai aukštai įvertino tiek lektoriaus darbą: dėstymo kokybę, lektoriaus kompetenciją mokymų temoje, bendravimą su auditorija, tiek mokymų kokybę: gautos informacijos aktualumą, mokymų reikalingumą tiesioginiame darbe, informacijos pateikimo formą. Mokymų dalyviai savo atsiliepimuose paminėjo, kad galės pritaikyti gautas žinias savo tiesioginiame darbe bei rekomenduotų mokymus savo kolegoms.

Dalinamės dalyvių atsiliepimais:

„Dėkoju Vilniaus PPT už galimybę dalyvauti tokiuose naudinguose ir vertinguose mokymuose. Be galo sužavėjo lektoriaus gebėjimas perteikti medžiagą naudojant pačių dalyvių asmeninę patirtį. Taip pat po šių mokymų gerokai prasiplėtė mano asmeninis požiūris į biheivioristinę terapiją, įgavo tokio gilio mano akimis.“

„Dėstoma medžiaga buvo aiški, informatyvi, nenuobodi, kurią panaudosime tiesioginiame darbe su mokyklos bendruomene. Daug praktinių užduočių. Elgesio tema yra labai plati ir nuolat besikeičianti (vaikų, tėvų atvejai), tad lauksime daugiau susitikimų/seminarų šia tema, ypač su Tomasz Srebnicki. Ačiū.“

„Mokymai labai naudingi savo aktualumu, lektorius charizmatiškas, konkretus, iškart mūsų užduotus klausimus – situacijas nagrinėjo ir kartu kūrėme atsakymus, labai nuosekliai ir išsamiai pateikė medžiagą, su gyvenimiškais tikrais pavyzdžiais. Puiki galimybė pasitikrinti save – ką darau gerai ir kur dar tobulėti. Labai esu patenkinta ir dėkinga už mokymus.”

“Ačiū 🙂 Laukiu kitų mokymų, nes Jūs jaučiate pulsą ir organizuojate mokymus labai aktualiomis temomis.”

 

Bei nuotraukomis iš renginio:


 

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą