Tęsiame tarptautinio Erasmus+ projekto ,,Pozityvus jaunimo potencialas” veiklas!

 

Vilniaus pedagoginė psichologinė tarnyba (toliau Tarnyba) tęsia tarptautinio Erasmus + projekto ,,Pozityvus jaunimo potencialas” veiklas!

Pandemija smarkiai pakoregavo projekto vykdymo kalendorių – 2020-2021 m. m. galėjome atlikti tik paruošiamuosius darbus. 2021 m. rudenį mokiniams grįžus į mokyklas startavome su numatytu tyrimu 6-iose Vilniaus mokyklose. Jo metu buvo siekiama identifikuoti reikšmingas 14-15 metų mokinių (8-9 klasės) problemas ir apsauginius veiksnius.

Tyrimą atlikome šiose mokyklose: Pilaitės gimnazijoje, Karoliniškių gimnazijoje, Žemynos progimnazijoje, Šv. Jono Pauliaus II gimnazijoje, A. Mickevičiaus licėjuje bei J. I. Kraševskio gimnazijoje. Tyrime dalyvavo 482 mokiniai. Nuoširdžiai dėkojame mokyklų administracijai, tėvams ir mokiniams už bendradarbiavimą.

2021 m. lapkričio-gruodžio mėnesiais vyko tyrimo duomenų apdorojimas. Pagrindinį darbą atliko Europos integruotos prevencijos institutas – projekto partneris Lenkijoje. Šiuo metu turime preliminarius tyrimo rezultatus, galime lyginti Lietuvos, Lenkijos ir Maltos jaunų žmonių įsitikinimus, vertybes. Kiekvienai, tyrime dalyvavusiai mokyklai, paruošime ir pristatysime apibendrintus rezultatus.

2022 m. sausio 5-7 d. Vilniuje vyko prevencinės programos „Lobių Archipelagas“ kandidatų į trenerius atrankos pokalbiai ir pirmieji mokymai. Juos vedė Europos integruotos prevencijos instituto prezidentas, programos „Lobių Archipelagas“ autorius, dr. Szymon Grzelak. Buvo aptarti kandidatų į trenerius mokymų sąlygos, planas. Šių metų vasario mėnesį planuojama dviejose Vilniaus mokyklose pravesti programą „Lobių Archipelagas“.

Džiaugiamės vėl atsiradusia galimybe dirbti vaikų labui, plėsti savo kompetencijas pasinaudojant kitų šalių patirtimi. Taip pat džiugina darnus bendradarbiavimas ne tik su projekto partneriais, bet ir su Vilniaus miesto mokyklomis, Tarnybos kolegomis.

Projekto koordinatorė Lucyna Narkevič Skurko


 

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą