Edukacinė akcija „Skaitykime, kalbėkime, draugaukime“

Vilniaus pedagoginė psichologinė tarnyba, prisijungdama prie „Vaikų linijos“ inicijuojamos kampanijos „Sąmoningumo didinimo mėnuo be patyčių 2019“, kovo mėnesį kvietė Vilniaus miesto priešmokyklinio ugdymo bendruomenes dalyvauti edukacinėje akcijoje „Skaitykime, kalbėkime, draugaukime“. Šios akcijos tikslas – kviesti švietimo įstaigų bendruomenių narius, pedagogus ir tėvus, kuo anksčiau pradėti formuoti teigiamas vaikų nuostatas į pagarbius ir draugiškus santykius bei stiprinti ryšį tarp suaugusiųjų ir vaikų, kuris atsiranda skaitant ir aptariant pasaką. Siekėme atkreipti suaugusiųjų dėmesį į patyčių raišką ir stabdymą bei skatinti vaikų sąmoningą, draugišką elgesį.

Kviečiant dalyvauti edukacinėje akcijoje „Skaitykime, kalbėkime, draugaukime“ piešmokyklinio ugdymo įstaigos gavo Vilniaus pedagoginės psichologinės tarnybos parengtą užsiėmimų aprašymą, paremtą H. K. Andersono pasakos skaitymu ir aptarimu su kūrybinių užduotėlių atlikimu. Džiaugiamės sulaukę dalyvių nuotaikingų pasidalinimų akcijos įgyvendinimo akimirkomis – vaikų piešinių nuotraukų, kuriuose jie vaizdavo, kaip įvairūs bendravimo būdai veikia mūsų jausmus, vaikų išsakytų minčių citatų, apie tai, kaip jaučiamasi, kai patiriamos patyčias, kaip į jas reaguoti ir kur ieškoti pagalbos. Akcijos vykdymo metu vaikai ne tik skaitė, klausė pasakos, piešė, dalinosi savo patirtimis ir nuomonėmis apie draugiškų ir pagarbių santykių svarbą, bet ir buvo skatinami išsakyti savo bei atpažinti kitų jausmus, mokėsi žaisdami, mezgė draugystės tinklus, „augino“ draugystės gėles, medžius ir kitais kūrybiškais būdais „prisilietė“ prie sąmoningumo didinimo patyčių klausimu temos. Ugdymo įstaigos puošė vaikų darbeliais savo stendus ir taip skleidė draugystės ir sąmoningumo idėją savo bendruomenėse, o ugdytiniai, matydami savo darbelius, galėjo pajusti savo kūrybos indėlį ir svarbą, prisidedant prie iniciatyvos „Sąmoningumo didinimo mėnuo be patyčių 2019“. Visi akcijos „Skaitykime, kalbėkime, draugaukime“ užsiėmimus vedę dalyviai gavo Vilniaus pedagoginės psichologinės tarnybos padėkas už dalyvavimą akcijoje.

Dėkojame prisijungusiems ir kviečiame visus puoselėti pagarbius ir draugiškus tarpusavio santykius bei būti aktyviais, sprendžiant patyčių problemą – skaitykime, kalbėkime ir draugaukime visus metus!

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą