Vilniaus miesto pradinių klasių mokinių konferencijos „Ką reiškia būti vaiku: šeimoje, mokykloje, visuomenėje?“

2019 m. kovo 22 dieną Vilniaus Žemynos progimnazijoje vyko Vilniaus miesto pradinių klasių mokinių konferencija „Ką reiškia būti vaiku: šeimoje, mokykloje, visuomenėje?“. Ši konferencija buvo iš Vilniaus pedagoginės psichologinės tarnybos, Vilniaus Žemynos progimnazijos ir Vilniaus miesto socialinių pedagogų metodinio būrelio inicijuojamų veiklų, skirtų „Vaikų linijos“ inicijuotam renginiui „Sąmoningumo didinimo mėnuo be patyčių“ paminėti.

Konferencijos tikslas – ugdyti visuomenės pagarbą vaikui, jo požiūriui ir pasirinkimams aptariant buvimo vaiku ypatumus iš vaikų perspektyvos, analizuojant vaikų emocinius, socialinius ir psichologinius poreikius.

Išgirdome skirtingų pranešimų iš 14 Vilniaus miesto mokyklų. Konferencijoje dalyvavo  VšĮ „Saulės gojaus“, Vilniaus „Genio“ progimnazijos, Vilniaus Žygimanto Augusto pagrindinės mokyklos, Vilniaus Gabijos gimnazijos, Vilniaus Santaros gimnazijos, Vilniaus „Šviesos“ pradinės mokyklos, Vilniaus „Vilnies“ pagrindinės mokyklos, Vilniaus Vienuolio progimnazijos,

Vilniaus savivaldybės Grigiškių ,,Šviesos“ gimnazijos, Vilniaus Žemynos progimnazijos,

Vilniaus Naujamiesčio mokyklos, Vilniaus Žiburio pradinės mokyklos ir Vilniaus Prano Mašioto progimnazijos atstovai.
Mokiniai šoko, dainavo, vaidino, kūrė filmus ir eilėraščius, pateikė įdomios statistiko apie tai, kiek kartų per dieną vaikams sakome „ne“ ir „taip“, ką pasakos kalba vaikų teises ir pareigas, kaip nelengva būti vaiku, bet kokia šauni ir nepakartojama, gera, stebuklinga yra VAIKYSTĖ.
Dėkojame visiems atstovams už šiltus, nuoširdžius, meniškus, jautrius, išsamius, šmaikščius, kūrybiškus, linksmus, nuotaikingus pranešimus. Džiaugiamės, kad vaikų balsas buvo išgirstas. Taip pat dėkojame mokyklos bendruomenei ir socialiniams partneriams, padėjusiems šiai konferencijai įvykti. Buvo smagu ir gera būti visiems kartu!

Konferencijos programa pridedama

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą